Shangri-la Hotel Qufu

The porte-cochère resembles a Chinese pavilion with its imposing grandeur, central axis, ochre-red lacquer exterior and traditional lattice patterns. Dominating the entrance are three overhead lights, evoking images of traditional wisdom lanterns. In the hotel’s majestic lobby and reception area, AB Concept has taken full advantage of the 8.5m ceiling, using repeated patterns to capture a mood of harmonious elegance.

Drawing on Chinese architectural customs, the design team adapted the traditional Lo Shu Square pattern throughout the hotel, repeating the graphic in ceiling reliefs and in the marble floors.

Beyond the foyer, two full-grown trees frame the courtyard, which serves as an entrance to the Lobby Lounge. Optimizing the natural light and surrounding greenery, floor-to-ceiling glass windows offer guests all-encompassing views of the Qufu landscape.